Dedinky Ramsau má u nás všetky tromfy. Pravidelne bežkujeme na svahoch pod Dachsteinom.
Prečo práve Ramsau a ako taký bežkársky kemp prebieha?
Garantovaný sneh
Keď nikde sneh nebude, v Ramsau určite áno. Otázkou je iba, či ho je 30 cm alebo 3 metre. 🙂
Z Bratislavy neďaleko
Dostať sa z Bratislavy pod Dachstein trvá menej ako z Bratislavy do Tatier. 337 km po skvele udržiavaných diaľniciach znamená, že o 9,00 raňajkujete ešte doma a už o 14,00 poobede bežkujete na perfektne upravených svahoch. To isté platí aj v posledný deň. Stačí vám vyjsť na tri noci a ulyžujete sa do sýtosti.
Perfektné trasy
Široko ďaleko najlepšie bežkárske podmienky. Štadión aj 220 kilometrov trás naokolo sú denne perfektne udržované, nosné trasy aj viackrát za deň. Ideálny menčester, ideálna stopa a ideálne trasy pre klasiku i skating. To treba zažiť. Trasy sú navyše veľmi prehľadne značené od modrej (najľahšej) , cez zelenú, červenú, až po čiernu- najnáročnejšiu.
Nádherné horské panorámy
Ak ste fotolovcom a milovníkom krásnych záberov. Dachstein a okolité panorámy smerom na Schladming sa vám odmenia. Ak vychytíte navyše azuro a bezvetrie, budete na lyžovačku v týchto horách dlho spomínať.
Technika a drill so Sporttourom
Bežkársky kemp by nebol kempom bez náležitej techniky a prípravy. Iba vďaka Ramsau viem dnes voskovať a pripravovať lyže na každý druh snehu. Ak prvý deň je určený na rozlyžovanie a spoznanie okolia, už druhý deň ráno si môžte pod dozorom inštruktorov vyskúšať tréning techniky.
Klasikár i skejtista, každý ocení informáciu o tom, kde robí chybu, ako zlepšiť kondíciu, rýchlosť a výkon. To všetko sa preberá po dobrej saune a večeri každý deň na chate. Tréningy sa nahrávajú na video a tak každý účastník večer zbadá chyby i posun k lepšiemu. Samozrejme iba ak sa k tréningom pridá a nechá si poradiť. Čo sa mňa až tak veľmi netýka 🙂
Jazda v nejakej stope a jazda v špičkovo upravenej nieje to isté. Človek to zbadá aj na výkone. Z vlastnej skúsenosti viem, že ak doma ťažko zvládam 20 km za výjazd, tu dám 30 a som úplne happy.
Prekrásne prostredie je čerešničkou na torte. Stačilo? Ak nie, pozrite si reportáž z predošlého ročníka. 🙂
10. ročník úspešne za nami, tešíme sa na ten jedenásty.