Lososa som už pripravoval na desiatky spôsobov. Jeden z najlepších receptov mi prezradil Peter, môj priateľ a hostiteľ z Nancy.
Čerstvý filet (zhruba 0,7 kg) iba mierne posolíme a skutočne mierne okoreníme bielym korením. Vytlačíme 4 citróny a doplníme vodou. Použijeme ako zálievku do výšky 1 cm, v ktorej filet menej ako polhoďky pod pokrievkou podusíme, kým nieje úplne hebký a nestratí farbu.
Zľahka uvaríme v mierne nasolenej vode čerstvé drobné zemiačky. Prirodzene v šupke. Prirodzene malé.
Pripravíme si tiež sós. To najhlavnejšie. Dijonská horčica, špenátové listy, petržlenová vňať a plnotučný jogurt. Všetko rozmixujeme.
Uduseného lososa a čerstvé zemiačky podlejeme týmto úžasným sósom a podávame.
Veľmi vhodné je nájsť ako doplnok ľahké biele víno.
Rád by som v tomto vlákne objavil aj ďalšie skvelé recepty. Ryby mám rád. Pridáte sa?