Prečo navštíviť termálne kúpalisko Podhájska?

Prečo navštíviť kúpalisko Podhájska? Kde inde vás zregeneruje voda, ktorá pamätá doby ľadové a dostanete sa tam ľahko vlakom?

Ak ste už počuli o kúpeľoch, ktoré vám sľubujú zdravie a večnú mladosť, nemusíte cestovať do exotických krajín alebo lúštiť tajné recepty starovekých alchymistov. Stačí si zbaliť plavky a uterák, sadnúť na vlak a vydať sa do Podhájskej – slovenskej oázy termálnych vôd, ktorá by mohla s pokojom konkurovať aj Atlantickému oceánu.

Čo robí Podhájsku takou jedinečnou?

V prvom rade, voda v Podhájskej je ako brat a sestra s Mŕtvym morom. Voda Podhájskej je slaná, bohatá na minerály, a hlavne – je to voda, ktorá sa tu skrývala milióny rokov! Kto by nechcel okúsiť niečo, čo pamätá ešte časy, keď po zemi kráčali mamuty? A teraz si predstavte, že sa do tejto starobylosti môžete ponoriť a nechať si všetky starosti odplaviť niekam ďaleko – najlepšie do praveku.

Vonkajší termálny bazén
Vonkajší termálny bazén

Zloženie vody: kúpalisko Podhájska

Termály majú na Slovensku tradíciu. Ale termálna voda v Podhájskej je skutočne jedinečná a v mnohých ohľadoch výnimočná. Jej jedinečnosť spočíva v jej zložení, ktorá sa veľmi podobá vode z Mŕtveho mora, čo je skutočný unikát nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Veď pozrite si vlastnosti vody:

  1. Vysoký obsah minerálov: Voda v Podhájskej obsahuje množstvo minerálnych látok, ako sú sodík, vápnik, horčík, draslík, lítium, bróm, jód, fluór a ďalšie. Tieto minerály sú známe svojimi liečivými účinkami, a to nielen na kožu, ale aj na pohybové ústrojenstvo a nervový systém.
  2. Slanosť: Prirodzená slanosť vody je mimoriadne vzácna v strednej Európe. Tento vysoký obsah solí a minerálov pripomína zloženie vody z Mŕtveho mora, a preto má voda v Podhájskej podobné terapeutické účinky.
  3. Liečivé účinky: Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu je voda v Podhájskej známa pre svoje priaznivé účinky na zdravie. Pomáha pri liečbe kožných chorôb, ako sú ekzémy a psoriáza, uvoľňuje bolesti kĺbov a svalov a pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. Okrem toho má relaxačné a upokojujúce účinky na nervový systém, čo prispieva k celkovej regenerácii organizmu.
  4. Geotermálny pôvod: Voda vyviera z hĺbky asi 2 000 metrov, kde sa jej teplota pohybuje okolo 80 °C. Po ochladení na príjemnú kúpeľnú teplotu si však voda zachováva všetky svoje minerálne látky, ktoré sú mimoriadne prospešné pre zdravie.

Termálne kúpalisko Podhájska, tu zažijete priamy vstrebateľný wellness zážitok.

Blahodarný účinok pre každého

Či už máte problémy s kĺbmi, kožou, alebo len potrebujete uvoľniť stres z každodenného života, Podhájska je riešenie na všetko. Ako bonus – môžete tu pozorovať zaujímavý fenomén. Stačí sa pozrieť okolo – ľudia vychádzajú z vody s úsmevom na tvári, akoby práve vyhrali v lotérii. Možno je to vďaka tej štipke soli, ktorá nahrádza všetky drahé procedúry a robí divy.

A keď vás prestane baviť ležať vo vode, môžete sa vydať na prechádzku či cyklovýlet po okolí. My sme to skúsili na bicykloch do neďalekého Štúrova a Ostrihomu.

Bicyklami do Śtúrova a Ostrihomu
Bicyklami do Śtúrova a Ostrihomu

Kúpalisko Podhájska

Takže prečo navštíviť termálne kúpalisko Podhájska? Nieje to len akvapark s toboganmi a atrakciami. Hoci aj to je veľmi fajn. Tu sa môžete ponoriť do minulosti a zároveň omladnúť pre budúcnosť. Jedinečná voda vás nielen osvieži, ale aj zregeneruje – od hlavy až po päty. A kto by sa tomu chcel vyhnúť?

Vlakom do Podhájskej

Navyše sa do Podhájskej ľahko dostanete vlakom. V dvojhodinovom takte tam chodí rýchlik (nielen z Bratislavy) každý deň a nemusíte tak riešiť starosť o parkovné a auto.

Pošli ďalej
Tibor Gapota
Tibor Gapota

Vláčikový nadšenec, aktívny účastník a bloger 7 kopcov 3 jazerá a sprievodca výletmi po slovenských hradoch a zámkoch.

Articles: 23